2010.04.17// I. Rupa
Właściciele restauracji wpadają na różne pomysły, by przyciągnąć uwagę potencjalnych klientów. Jednym z nich jest Wang Tzi-wei, który otworzył sieć restauracji Modern Toilet w stolicy Tajwanu. Pomysł mężczyzny okazał się marketingowym strzałem w dziesiątkę.
Niespotykane, jak na razie, nigdzie indziej wyjątkowe restauracje przyciągają niezliczone liczby klientów. Z roku na rok restauracja cieszy się coraz większą sławą. Przychodzą tu nie tylko amatorzy niecodziennych doświadczeń, ale i rodziny z dziećmi czy zakochane pary.
Wang Tzi-wei wpadł na genialny pomysł...
...który przyciąga...
...masę zaciekawionych klientów
Yang Chung-Chi - menager lokalu, zapewnia, że już niedługo „Modern Toilet” stanie się prężną siecią restauracji, które będą znane na całym świecie. „Jesteśmy jedyni w swoim rodzaju”. - stwierdza z dumą.
Wystrój wnętrza tego miejsca można pomylić z toaletą, ponieważ stoliki składają się ze szklanego blatu i zlewu lub wanny. Goście restauracji siedzą na sedesach, a pod oknami znajdują się umywalki i pisuary.
Złożone zamówienie...
...podawane jest...
...w wannach i pisuarach
W menu proponowane są standardowe zupy i dania główne. Smak podawanych potraw niczym nadzwyczajnym nie różni się od jedzenia, które możemy kupić w innych sieciach gastronomicznych, więc co tak masowo przyciąga klientów? Oczywiście sposób podawania dań.
Nietypowe i niespotykane naczynia, w których podawane są zamówienia wywierają na gościach nie małe wrażenie. Zamawiając zupę – dostaniemy ją w sedesie, a jeśli ma być bardzo gorąca, sedes będzie zamknięty. Kiedy zdecydujemy się na lody – podane będą w pisuarze – otrzymamy stożek w postaci kału. Dania główne w zależności od potrzeb, przeważnie podawane są w wanienkach lub pisuarach. Dodatkiem są tez serwetki wyglądające jak papier toaletowy.
Wystrój wnętrza...
...można pomylić...
...z toaletą
„Większość klientów przynosi kamery, bo nasz lokal jest wyjątkowy, a jedzenie wygląda jak kupa!” – z dumą przyznaje Yang Chung-Chi. „Wieczorami wszystkie stoliki są zajęte.” – dodaje z dumą Wang Tzi-wei.
Pomysł najbardziej...
...podoba się ludziom w wieku...
...od 15 do 35 lat
W menu znajdziemy...
...standardowe...
...zupu i dania główne
Lody podawane są...
...w pisuarach i mają...
...kształt kupy