Banzaj.pl   »   Różności   »   Niesamowity nóż wykonany w całości z ususzonej ryby

Różności

rss

Niesamowity nóż wykonany w całości z ususzonej ryby

2018.01.04//  J. Kruczek
Katsuobushi jest najtwardszą potrawą na Ziemi. Powstaje ona z zasuszonej i uwędzonej ryby Bonito. Japończycy opracowali technikę suszenia filetu tej ryby do tak twardej postaci, że przypomina ona drewno.
Ususzona ryba Bonito jest strugana w celu stworzenia wiórków, które następnie trafiają do potraw. Jednak dziś nie skupimy się na kulinariach, a na tworzenie kuchennego narzędzia z jedzenia. Na powyższym filmie możemy zobaczyć, jak autor zmienia kawałek katsuobushi w nóż.
Nóż z ryby
Nóż z ryby Nóż z ryby
Nóż z ryby

Katsuobushi jest tak twarde, że po nadaniu odpowiedniej formy i zaostrzeniu powstaje bardzo ostry i trwały nóż. To niesamowite, e potrawę można zmienić w narzędzie kuchenne. Przy tym autor nagrania pozyskał sporą ilość wiórek do zabaw kulinarnych.
Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
All Star na 100-letnich organach



Wpisz kod


Aby komentować pod stałym nickiem - lub zarejestruj.
Komentarze do:
Niesamowity nóż wykonany w całości z ususzonej ryby

Newsletter

Newsletter

W dziale High-Tech

W dziale Motoryzacja

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

W dziale Extreme

W dziale Gry

W dziale Kultura

W dziale Lifestyle

W dziale Sport



Do góry  //  Banzaj.pl   »   Różności   »   Niesamowity nóż wykonany w całości z ususzonej ryby