Banzaj.pl   »   Różności   »   Przygotowanie kraba w japońskiej ulicznej restauracji

Różności

rss

Przygotowanie kraba w japońskiej ulicznej restauracji

2018.02.22//  J. Kruczek
Japońska kuchnia uliczna jest dla Europejczyków iście magiczna. Kucharze pracujący w niewielkich lokalach działają z jedzeniem prawdziwe cuda, których nie zobaczymy na Starym Kontynencie.
Prezentowaliśmy już nie raz popisy ulicznych kucharzy. Dziś mamy dla Was kolejny materiał ukazujący przygotowanie posiłku z kraba. Możemy się przyjrzeć krok po kroku, jak kucharz przygotowuje posiłek. Zaczyna go oczywiście od wybrania żywego kraba, a następnie zwierze jest schładzane lodem. Chodzi o to, aby do garnka ze wrzątkiem wrzucić uśpione zwierze.
Przygotowanie kraba
Przygotowanie kraba Przygotowanie kraba
Przygotowanie kraba

Po ugotowaniu krab jest rozbierany, a mięso odpowiednio przygotowywane. Jeden z finalnych posiłków w tym wydaniu jest podawany w skorupie ugotowanego kraba. Drugi prezentuje się już bardziej klasycznie.
Przygotowanie kraba
Przygotowanie kraba
Przygotowanie kraba

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Rekordy z domino, czyli imponujące układanki



Wpisz kod


Aby komentować pod stałym nickiem - lub zarejestruj.
Komentarze do:
Przygotowanie kraba w japońskiej ulicznej restauracji

Newsletter

Newsletter

W dziale Lifestyle

  • Święta to czas prezentów. Jeśli mamy w domu fana sportu, nie tylko piłki, to warto pomyśleć o...

W dziale Sport

W dziale Extreme

W dziale High-Tech

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

W dziale Motoryzacja

W dziale Gry

W dziale Kultura

  • Przed nami chłodniejsza i bardziej ponura część roku. Zimą i jesienią dni są krótsze, a my więcej...


Do góry  //  Banzaj.pl   »   Różności   »   Przygotowanie kraba w japońskiej ulicznej restauracji