Banzaj.pl   »   Różności   »   Tuńczyk błękitnopłetwy w rękach japońśkich kucharzy

Różności

rss

Tuńczyk błękitnopłetwy w rękach japońśkich kucharzy

2018.11.13//  J. Kruczek
Tuńczyk błękitnopłetwy jest najdroższą jadalną rybą na świecie. Ceny tych ryb są astronomiczne, ale i tak ludzie niemal doprowadzili gatunek do wymarcia. Tak szlachetny produkt spożywczy wymaga naprawdę dobrego traktowania.
Specjalistami w wykorzystaniu tuńczyka są oczywiście Japończycy. To oni do perfekcji dopracowali dania na bazie owoców morza. Dziś mamy dla Was ciekawy materiał pokazujący, jak w japońskiej restauracji kucharz obchodzi się z potężnym tuńczykiem.
Tuńczyk w japońskiej restauracji
Tuńczyk w japońskiej restauracji Tuńczyk w japońskiej restauracji
Tuńczyk w japońskiej restauracji

Na filmie możemy zobaczyć cały proces od rozpakowania ryby, przez jej porcjowanie aż po przygotowanie sashimi. Podziwianie kulinarnych fachowców w akcji jest naprawdę wciągające. Jeżeli będziecie mieć kiedyś okazję popracować z tuńczykiem, to teraz wiecie, jak to zrobić dobrze.
Tuńczyk w japońskiej restauracji
Tuńczyk w japońskiej restauracji
Tuńczyk w japońskiej restauracji

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Rekordy z domino, czyli imponujące układanki



Wpisz kod


Aby komentować pod stałym nickiem - lub zarejestruj.
Komentarze do:
Tuńczyk błękitnopłetwy w rękach japońśkich kucharzy

Newsletter

Newsletter

W dziale High-Tech

W dziale Sport

W dziale Extreme

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

W dziale Kultura

  • Przed nami chłodniejsza i bardziej ponura część roku. Zimą i jesienią dni są krótsze, a my więcej...

W dziale Lifestyle

W dziale Gry

W dziale Motoryzacja



Do góry  //  Banzaj.pl   »   Różności   »   Tuńczyk błękitnopłetwy w rękach japońśkich kucharzy