Banzaj.pl   »   Różności   »   Wagashi - przygotowanie tradycyjnych japońskich słodyczy

Różności

rss

Wagashi - przygotowanie tradycyjnych japońskich słodyczy

2017.12.01//  J. Kruczek
Wagashi to tradycyjne japońskie słodycze, które zaczęto wytwarzać wraz z dotarciem do kraju herbaty. Do dziś Wagashi są najczęściej serwowane właśnie z herbatą.

Słodycze te są wykonywane ręcznie z najczęściej roślinnych produktów. Wśród składników znajdziemy owoce, mochi czy anko. Mochi to ciasto ryżowe, zaś Anko jest masą powstającą z połączenia fasoli i cukru. Cukiernicy nadają Wagashi najróżniejsze formy, dzięki czemu możemy zawsze liczyć na naprawdę niesamowite słodycze.
Wagashi
Wagashi Wagashi
Wagashi

Na powyższym filmie możecie zobaczyć, jak powstają Wagashi w jednej z tokijskich cukierni. Autor nagrania miał okazje zarejestrować tworzenie wielu pięknych Wagashi. Aż żal je jeść ponieważ każde ze słodyczy to prawdziwe kulinarne dzieło sztuki.
Wagashi
Wagashi
Wagashi

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Lasagna mająca sto warstw



Wpisz kod


Aby komentować pod stałym nickiem - lub zarejestruj.
Komentarze do:
Wagashi - przygotowanie tradycyjnych japońskich słodyczy

Newsletter

Newsletter

W dziale High-Tech

W dziale Lifestyle

W dziale Sport

W dziale Gry

W dziale Extreme

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

W dziale Motoryzacja

W dziale Kultura



Do góry  //  Banzaj.pl   »   Różności   »   Wagashi - przygotowanie tradycyjnych japońskich słodyczy