Banzaj.pl   »   Różności   »   Wołowina przygotowana w stylu Teppan-yaki. Kolejna odsłona kuchni japońskiej

Różności

rss

Wołowina przygotowana w stylu Teppan-yaki. Kolejna odsłona kuchni japońskiej

2017.10.25//  J. Kruczek
Teppan-yaki jest popularną formą przygotowywania posiłków w Japonii. Polega ona na szykowaniu posiłku na rozgrzanej płycie przed klientem restauracji. To oznacza, że osoba zamawiająca śledzi cały proces powstawania posiłku.
Metodę tą stosuje się w wielu restauracjach a nawet pojawiają się liczne stragany z płytami, gdzie powstają posiłki na świeżym powietrzu. W sieci pojawił się ciekawy materiał ukazujący, jak na takiej płycie powstaje posiłek bazujący na wołowinie. Materiał nagrano w jednej z tokijskich restauracji.
Wołowina w stylu Teppan-yaki
Wołowina w stylu Teppan-yaki Wołowina w stylu Teppan-yaki
Wołowina w stylu Teppan-yaki

Trzeba przyznać, że wygląda to bardzo interesująco. Teppan-yaki to prawdziwa sztuka gotowania. Tym bardziej, że kucharze często popisują się różnymi trikami w czasie przygotowywania posiłków. Część osób może szokować to, że na końcu piękny kawałek mięsa został pocięty na kawałki. Wynika to z kultury jedzenia pałeczkami. Posiłki muszą być wydawane w postaci pozwalającej zjeść je bez użycia klasycznych dla nas sztućców.
Wołowina w stylu Teppan-yaki
Wołowina w stylu Teppan-yaki
Wołowina w stylu Teppan-yaki

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Wyrabianie pizzy na czas



Wpisz kod


Aby komentować pod stałym nickiem - lub zarejestruj.
Komentarze do:
Wołowina przygotowana w stylu Teppan-yaki. Kolejna odsłona kuchni japońskiej

Newsletter

Newsletter

W dziale Extreme

W dziale High-Tech

  • Godox zaprezentował nową lamę plenerową Wistro AD400 Pro. Urządzenie może się pochwalić liczbą...

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

W dziale Motoryzacja

W dziale Gry

W dziale Kultura

W dziale Sport

W dziale Lifestyle



Do góry  //  Banzaj.pl   »   Różności   »   Wołowina przygotowana w stylu Teppan-yaki. Kolejna odsłona kuchni japońskiej