Banzaj.pl   »   Tagi   »   Kuchnia

Tagi - Kuchnia

rss

Błyskawiczne robienie dużych ilości makaronu Makaron
2018.06.11  //  J. Kruczek

Robienie makaronu ni kojarzy się z błyskawicznym procesem. Jednak użycie odpowiednich narzędzi przy konkretnych rodzajach makaronu może dać naprawdę szybkie efekty.Na powyższym filmie...

Lasagna o stu warstwach, czyli efektowny popis kucharza Lasagna
2018.04.21  //  J. Kruczek

Lasagna jest bardzo dobrze znanym daniem, które można stosunkowo szybko i prosto przygotować. Kilka warstw makaronu, mięsa i sera tworzą wyborny, syty posiłek. Ale czy da się stworzyć...

Smażenie w piachu zamiast oleju. Ciekawa technika z Indii Smażenie w piachu
2018.03.11  //  J. Kruczek

Każdy kraj cechuje się jakimiś swoimi unikatowymi rozwiązaniami kulinarnymi. Prawdziwe perełki sztuki kulinarnej możemy znaleźć na przykład w Indiach, gdzie pewne rozwiązania mogą się...

Nóż wykonany z makaronu. Dla chcącego nic trudnego Nóż z makaronu
2018.03.05  //  J. Kruczek

Prezentowaliśmy juz kilkukrotnie wyczyny pewnego japońskiego miłośnika noży. Między innymi mogliśmy zobaczyć nóż z drewna, a teraz przyszła pora na kolejny dość osobliwy materiał. Co...

Gotowanie z pomocą rozżarzonego szkła Gotowanie na szkle
2018.02.16  //  J. Kruczek

Tworzenie szkła wymaga pracy przy wysokich temperaturach. Okazuje się, że szkło na etapie produkcji może posłużyć do gotowania. W końcu jeżeli mamy coś gorącego to można na tym...

Mozzarella w wykonaniu prawdziwych kulinarnych profesjonalistów Mozzarella
2018.01.07  //  J. Kruczek

Lubisz sery? Jeżeli tak to dziś mamy materiał dla Ciebie. Na poniższym nagraniu możecie zobaczyć, jak wykonuje się ręcznie prawdziwy ser Mozzarella. W filmie możemy zobaczyć, jak Orazio...

Przygotowanie Pad thai na ulicznym stoisku w Azji Pad thai
2017.12.12  //  J. Kruczek

Na terenie Azji można podziwiać niesamowite popisy kulinarne ulicznych kucharzy. Tam jedzenie uliczne znacząco odbiega od znanych u nas hot dogów i hamburgerów, dzięki czemu podziwianie...

Wołowina przygotowana w stylu Teppan-yaki. Kolejna odsłona kuchni japońskiej Wołowina w stylu Teppan-yaki
2017.10.25  //  J. Kruczek

Teppan-yaki jest popularną formą przygotowywania posiłków w Japonii. Polega ona na szykowaniu posiłku na rozgrzanej płycie przed klientem restauracji. To oznacza, że osoba zamawiająca...

Sashimi z kalmarów. Kolejny japoński przysmak Sashimi z kalmarów
2017.09.18  //  J. Kruczek

Prezentowaliśmy już kilka ulicznych posiłków z Japonii. Dziś przyszła pora na kolejne danie, które dla nas jest bardzo egzotyczne. A mianowicie o sashimi z kalmarów.Na filmie możemy...

Sashimi z papugoryby. Magia ulicznej kuchni w Japonii Sashimi
2017.08.24  //  J. Kruczek

Japońska kuchnia jest wyjątkowa i w znacznej mierze opiera się na owocach morza. W lokalnych knajpkach można zjeść całą masę niespotykanych nigdzie indziej ryb. Przykładem niech będą...

« pierwsza « poprzednia 1 2 3 następna » ostatnia »

Galerie

Brak galerii dla tagu: Kuchnia

Newsletter

Newsletter

W dziale Kultura

W dziale High-Tech

  • Alcatel 5V lawiruje gdzieś pomiędzy niższą i średnią klasą. Smartfon otrzymał elegancki design...

W dziale Lifestyle

W dziale Extreme

W dziale Motoryzacja

W dziale Sport

W dziale Gry

W dziale Biznes, Finanse, Prawo